Pagina se încarcă

La Donduşeni a demarat un proiect de asigurare cu apă de calitate

06 August 2019
|

În oraşul Donduşeni au demarat lucrările de construcție a stației de pompare a apei în cadrul unui proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă. Ca urmare a realizării acestuia, peste șapte mii de localnici vor avea acces la apă potabilă de calitate, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), după ce recent a fost lansată construcţia staţiei de pompare, în orașul Dondușeni urmează să înceapă și lucrările de construcție-montaj a unui sistem de apeduct, care va permite alimentarea cu apă potabilă a orașului din cinci sonde.

Totodată, după achizițiile publice desfășurate, va fi desemnat   antreprenorul care va executa lucrări similare și în satul Climăuți din același raion, unde locuiesc peste o mie de oameni.

Executarea lucrărilor în cadrul acestui proiect a fost monitorizată luni, 29 iulie, de către specialiștii ADR Nord. Potrivit lui Constantin Bândiu, șeful Secției pentru managementul proiectelor la ADR Nord, lucrările se desfășoară conform graficului şi normelor în vigoare.

Valoarea proiectului de la  Dondușeni este de circa 17,6 milioane de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a cinci milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2019.

Noul proiect din regiunea de nord prevede modernizarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în centrul raional şi satele Corbu, Donduşeni, Ţaul, Climăuţi, Târnova din raionul Donduşeni.

Ştiri recente

25 Iunie 2020 | Chișinău

Specialiștii furnizorului de apă vin cu mai multe soluții menite să diminueze poluarea mediului a

25 Iunie 2020 | Chișinău

Specialiștii furnizorului de apă vin cu mai multe soluții menite să diminueze poluarea mediului a