Pagina se încarcă

Anenii Noi

965
Descriere

Profilul localității prezintă date despre performanța orașului în furnizarea a cinci servicii publice de gospodărie comunală în baza informațiilor colectate de la Administrația Publică Locală și din alte surse deschise disponibile. Performanța orașului este comparată cu cea a altor 33 orașe și municipii din Republica Moldova pentru care sunt diponibile date.

Anenii Noi este un oraș reședință de raion de dimensiuni mici, cu 9,113 populație cu reședință obișnuită, situat în Regiunea de Dezvoltare Centru a Republicii Moldova. Consiliul orășenesc are în componență 23 de consilieri locali, care în comun cu primarul au drept de inițiativă și decizie asupra problemelor de interes local, inclusiv în domeniul serviciilor publice de gospodărie comunală. 

Concluzii

Unele constatări despre prestarea serviciilor de gospodărie comunală în orașul Anenii Noi:

Gradul de acces al locuințelor la serviciul de alimentare cu apă în ultimii patru ani a fost îmbunătățit astfel, în 2022 73,19% din apartamente și case erau abonate la serviciul de alimentare cu apă, comparativ cu 50,89% în 2019.

În același timp creșterea abonaților la serviciul public de canalizare nu a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii patru ani, fiind printre localitățile cu o conectare sub medie, de aproximativ 38%. 

Accesul populației prin abonarea la serviciul public de evacuare a deșeurilor nu a înregistrat creșteri, fiind abonate aproximativ 87% din locuințe în anul 2021. În mediu pentru un locuitor sunt colectate aproximativ 1,2 m3 de deșeuri menajere. Costul operațional pentru serviciul de evacuare și depozitare a deșeurilor aproape s-a dublat din 2019 comparativ cu anul 2020, fiind de circa 1421 lei per metru cub.