Pagina se încarcă

Apa va fi mai scumpă cu 4 lei la Nisporeni și cu 20 de bani la Soroca. Noi tarife aprobate de ANRE

27 Iulie 2023
|

lți consumatorii casnici din vor achita mai mult pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare. Cu alte cuvinte, este vorba de un preț mai mare cu 4 lei pentru pentru locuitorii din Nisporeni. La Soroca, majorările reprezintă un adaos de 20 de bani la tarif. Decizia a fost luată în cadrul ședințe Agenției Naționale pentru Reglementare Energetică.

Consumatorii din raionul Nisporeni vor achita cu 4, 31 lei/m3 mai mult pentru serviciul public de alimentare cu apă. În același timp, crește prețul și pentru serviciul de canalizare, care va fi cu 4,54 lei/m3 mai mare. Astfel, nou tarif pentru apă este de 22,30 de lei/m3, iar pentru serviciile de canalizare - 22,56 de lei/m3.

Menționăm că, prețul actual pentru serviciile de apă, în Nisporeni, pentru consumatorii casnici este de 17,99 de lei/m3, iar pentru serviciul de canalizare reprezintă 18,02 de lei/m3. În același timp, rămâne neschimbat prețul pentru consumatorii noncasnici, care este și va fi de 37,23 de de lei/m3 pentru apă și 28 de lei/m3 pentru serviciile de canalizare.

De alte majorări tarifare vor avea parte și consumatorii casnici din raionul Soroca. Astfel, pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă, consumatorii casnici vor scoate din buzunare 15,59 de lei/m3, ceea ce înseamnă cu 0,20 de lei/m3 mai mult. În timp ce, pentru cei noncasnici tariful rămâne neschimbat - 35,20 de lei/m3.

De modificările tarifare, pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate, nu vor fi afectați consumatorii noncasnici, care vor achita în continuare 12,33 de lei/m3. În schimb, mai mult cu 0,23 de lei/m3 vor trebui să achite consumatorii casnici.

Tariful va intra in vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial.

Amintim că anterior, au fost aprobate majorări tarifare pentru consumatorii din mai multe raioane. Este vorba de raioanele Drochia, Cahul, Cantemir, Leova și Măgdăcești, unde scumpirile au fost cu până la 7 lei.

Ştiri recente

Orașul Bălți, supranumit și „capitala de nord” a Republicii Moldova, este a doua cea mai ma

Guvernul a decis astăzi să aloce încă 736 de milioane de lei Fondului rutier, pentru întreținerea