Pagina se încarcă

Echipa Ministerului și primarii din țară în discuție online despre COVID-19

13 апреля 2020
|

Începând de astăzi, pe parcursul întregii săptămâni, echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Biroul Organizației Mondiale a Sănătății  (OMS) din Republica Moldova, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) va discuta cu reprezentanții autorităților publice locale, prin intermediul conferințelor online, despre  măsurile care trebuie întreprinse, la nivel local, pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19, dar și măsurile necesare pentru a fi întreprinse pe perioada sărbătorilor pascale.

Primele discuții au început cu aleșii locali (circa 150) din raioanele Orhei, Soroca, Fălești, Glodeni, Edineț, Căușeni și Hâncești.

Reprezentanții APL-urilor  sunt informați despre situația epidemiologică la nivel raional și național, măsurile de prevenire și control al noului virus întreprinse la nivel central, inclusiv în perioada sărbătorilor de Paști, precum și despre fortificarea canalelor de comunicare și desfășurarea acțiunilor de comunicare strategică eficientă cu populația pentru conștientizarea riscului infecției și prevenirea răspândirii bolii.

La rândul lor, primarii au posibilitatea să adreseze întrebări și să identifice în comun cele mai eficiente soluții la problemele cu care se confruntă la nivel de comunități.

„Este un prilej pentru ca dvs. să adresați cele mai stringente întrebări cu care vă confruntați în localitatea dvs., ca ulterior să puteți coordona activ și gestiona eficient acțiunile de prevenire și răspândire a bolii în fiecare localitate. Reprezentați un potențial enorm și țin să vă mulțumesc că sunteți pe prima linie în lupta împotriva COVID-19”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu în cadrul teleconferințelor cu primarii.

Ştiri recente

| Nisporeni , | Soroca

lți consumatorii casnici din vor achita mai mult pentru serviciul public de alimentare cu apă

| Nisporeni , | Soroca

lți consumatorii casnici din vor achita mai mult pentru serviciul public de alimentare cu apă